Verslag Nederlands Kampioenschap Indoorroeien

Zaterdag was het weer tijd voor de laatste wedstrijd van 2016. Het NK indoor roeien. Wetterwille reisde naar Amsterdam met maar liefst 5 deelnemers. Om 12.15 was het de beurt aan Alyde Bless om te laten zien wat zij op een ergometer neer kan zetten in het meisjes 16 veld. Ze begon sterk, en hield de hele wedstrijd een steady 2.02 op de klok. Ze eindigde in een tijd van 8.05,6. Ze eindigde netjes in het midden van het veld wat een hele goede prestatie is voor haar eerste wedstrijd.

Daarna was het tijd voor de tweeling Bauke & Wieger van Breukelen in het jongens 16 veld. In heat 1 was het de beurt aan Wieger om te laten zien wat hij neer kon zetten, daarna mocht Bauke het laten zien in heat 2. Wieger roeide in een tijd van 7.20,04 en Bauke in een tijd van 7.27,6. Bauke roeide in een tempo van 43 slagen per min, waar menig roeier van droomt om dat te kunnen.

Toen was het de beurt aan Gijs Bakker. Hij roeit nog niet lang, en is vaker op een ergometer te vinden dan in een boot. In het jongens 18 veld had hij zware tegenstand. In een tijd van 6.38,3 heeft hij verassend een 14e tijd gehaald.

Als laatste was Joy Droogsma aan de beurt in het DSB veld. Ze roeide in een tijd van 6.58,0 de 3e tijd.