Verslag Koninklijke Holland Beker


Zaterdag was dag 1 van de Holland beker. Die bekend staat als een wedstrijd vol internationale velden. 

Rond 2 uur mochten Jan Douwe de Boer en Gijs Bakker aantreden in het BM2x veld. Ze hebben de wedstrijd gestart in de oude pakjes van Wetterwille waardoor ze veel bekijks hadden. Ze roeien pas een paar trainingen samen in de 2x. Met een 4e plaats mogen ze heel tevreden zijn met een tijd net onder de 7 minuten.
Niet veel later was het de beurt aan Joy Droogsma in het BW1x veld. Na een snelle start lag ze redelijk vooraan, helaas kon ze dit niet vasthouden.

Zondag was dag 2 en mochten Weiger en Bauke van Breukelen het spits afbijten voor Wetterwille. Dit veld bestond vooral uit J18 roeiers en ze hebben een goede race gevaren, maar helaas niet goed genoeg voor een finale. Ze mogen tevreden zijn met de race! Daarna mochten Jan Douwe en Gijs aan de bak in het zware mannen veld. Dit veld bestond uit veel internationale toppers. Een zeer leuke ervaring voor de jongens. Ze werden 5e met een tijd van ongeveer 7 minuten. Later die dag mocht Joy nog een keer aantreden in het BW1x veld. Dit keer met een paar andere tegenstanders. Wat uiteindelijk resulteerde in een tijd net boven de 8 minuten.

Voor de wedstrijd roeiers van Wetterwille staat aankomend weekend nog een wedstrijd te wachten!

Tekst : Joy Droogsma