Succes voor Wetterwille op NSRF Slotwedstrijden


Afgelopen weekend was de NSRF slot wedstrijden. De laatste wedstrijd van het seizoen was ook de wedstrijd met de meeste inschrijvingen voor Wetterwille. Op zaterdag werd er om 11 uur het spits afgebeten door Joy Droogsma in het DG1x veld. Hierin won ze met gemak de voorwedstrijd. Daarna was het de beurt aan de broertjes van Breukelen. Zij gingen beide in de skiff starten en ze hadden dezelfde heat geloot. Dit scheelde weer wat kilometers fietsen voor Jehannes de Boer die zijn kilometers wel heeft gemaakt afgelopen weekend. Wieger werd 5e en Bauke werd 6e. Niet veel later was het de beurt aan Gijs Bakker om zijn kracht te laten zien in het J18 skiff veld. Hij werd 5e in zijn heat. Jan Douwe startte G1x, hij werd 3e in de voorwedstrijd met een goede tijd. De laatste voorwedstrijd was voor de DB2x met Rosalie Torensma en Joy Droogsma. Zij roeiden de eerste tijd in de voorwedstrijd.

Voor Wetterwille waren er 2 finales op Zaterdag. Als eerste mocht Joy Droogsma A finale gaan roeien in DG1x veld. Zij roeide in een tijd van 8.07 naar de 5e tijd. Kort daarna was de DB2x A finale. Met een tijd van 7.31 werden Rosalie en Joy hier 2e. 

Op zondag mochten Bauke en Wieger van Breukelen beginnen in de J16 2x. Ze roeiden de eerste tijd in de voorwedstrijd. Zij konden zich gaan opmaken voor de finale later die dag. Daarna was het de beurt aan Alyde Bles. Zij startte in het M18 1x veld en werd hier netjes 4e. Toen mochten Rosalie en Joy de voorwedstrijd starten in het DB1x veld hier werden ze beide 1e in de voorwedstrijd en konden zich ook klaar gaan maken voor de finale. Als laatste was het de beurt aan Jan Douwe en Gijs. Zij starten B1x. Jan Douwe werd eerste in zijn voorwedstrijd. Gijs werd 5e met een mooie tijd onder de 8 minuten.

Uiteindelijk was het moment daar voor de Finales. Als eerste voor de tweeling, die hier netjes een 4e tijd roeiden. in het DB1x veld ging het tussen Rosalie en Joy. Waarin Joy er met de winst vandoor ging en Rosalie 2e werd. Jan Douwe werd 6e in zijn A finale. Als laatste hebben Bauke en Wieger nog gestart in een combi-8. Zij werden heel netjes 2e in dit veld.

Voor Wetterwille een geslaagd weekend met veel finales!