Roeien op zee


Roeien op sloten, vaarten, rivieren en kanalen, dat is mooi en prachtig, maar wat zou het geweldig zijn als we daar nog een roeidimensie aan toe kunnen voegen, het roeien op meren en zeeën!

Daarom het volgende.

Op dit moment is er een initiatief om een kustroeiboot aan te schaffen. Er zijn inmiddels 17 participanten. Je wordt participant  als je  € 500 inlegt voor de aanschaf van de kustroeiboot en bijbehoren.

Binnenkort vergadert de initiatiefgroep met het bestuur van Wetterwille en verkennen we de mogelijkheden tot samenwerking. Het doel is dat we een kustroeiboot tot onze beschikking hebben voor het varen op de Waddenzee, het IJsselmeer en ander groot water.

Op dit moment zijn er 17 deelnemers en dat betekent dat we al een mooi bedrag van € 8500 bij elkaar hebben. Echter, nog niet genoeg.

Wie zich aangesproken voelt door dit initiatief en ook een bijdrage wil leveren kan zich melden bij Martin Eenkhoorn (m.eenkhoorn@hotmail.nl)  of bij Douwe Runia (d.g.runia@hetnet.nl). Ook voor vragen kun je bij hen terecht.

Interessante links:

https://knrb.nl/roeisport/recreatief-roeien/coastalrowing/

http://www.worldrowing.com/coastal/
 

Nieuws