Verslag ERM 2018

33ste Elfstedenroeimarathon 

Het is jullie waarschijnlijk niet ontgaan, maar het afgelopen weekend is alweer de 33ste ERM gevaren, het was een spannende wedstrijd met aan elkaar gewaagde topploegen. Van de 95 ploegen die van start zijn gegaan zijn er uiteindelijk 92 ploegen op tijd gefinisht. Door het lekkere weer tijdens de tocht zat de sfeer er bij de meeste goed in, wat natuurlijk het belangrijkste is. 

De wedstrijd is uiteindelijk gewonnen door Aengwirden/Tromp Combi met een tijd van 17 uur en 14 minuten, Nummer twee Gyas kwam 1 minuut en 18 seconden later door de finish en won daarmee de Studentenbokaal. De Duitse zesmansformatie Cool Runnings pakte, net als vorig jaar, de 3de plaats. Met 17 uur en 42 minuten verbraken zij hun eigen record, een geweldige prestatie van de roeiers. 

Het Mix-veld is gewonnen door de ARC-combi ploeg, na een spannende strijd met RIC & Wetterwille finishte de ploeg na 18 uur en 9 minuten als eerste in het veld en als 4de overall. 

Wetterwille was dit jaar door 2 ploegen vertegenwoordigd. 

De Wetterwille Mix-ploeg deed de hele nacht goed mee in het mix-veld, maar na een stuurfout konden ze de uitgelopen RIC en ARC ploegen niet meer inhalen. Ze zijn uiteindelijk als 7de gefinisht in 18 uur en 34 minuten, hiermee hebben ze wel een nieuw Wetterwille record neergezet!!!


Wetterwille Mix bij de wissel in Ritsumazijl 

Na een zo goed als foutloze tocht is de Wetterwille ploeg “vergane glorie” na 19 uur en 47 minuten binnen gekomen. Hiermee haalden we de 16de plek in het algemene klassement en de 1ste plek in het tourveld, hier zit jammer genoeg geen prijs aan vast. Wel kunnen we allemaal terugkijken op een geslaagd weekend en hopen we het volgend jaar natuurlijk nog beter te doen. 


“Vergane glorie” na de finish

Ik wil het ERM-Bestuur en alle vrijwilligers nog bedanken voor de geweldige organisatie en hopelijk wordt het volgende jaar een nog groter feest.
 
Didier Sizoo

 

Nieuws