Wedstrijden 26 en 27 mei 2018


Het afgelopen weekend hebben we als vereniging aan drie wedstrijden meegedaan.

Zaterdag hebben de studenten voor het eerst een wedstrijd gevaren, dit deden ze in Enschede bij de Grolsch Euros Drienerlo Regatta. Dominique Does, Anouk Douwstra, Annemiek van Veen & Pina Koch zijn daar, met Wouter Kramer op stuur, naar een knappe 3de plaats geroeid in het DOnervC4+ veld. 


 
Zondag ochtend zijn de Dames-ploeg van Renske Keijzer, Rosalie Torensma, Helma de Jong, Wendelien Schalij & Floor Kortman naar Haarlem vertrokken voor de Spaarne Lenterace. ’s Ochtends waren Renske & Rosalie als eerste aan de beurt in het DV 2x veld, hier zijn ze met ruim 1 minuut voorsprong eerste geworden en hadden ze het eerst blik van de dag al binnen. ’s Middags kwamen ze nogmaals in actie, dit keer met Helma, Wendelien & Floor op stuur in het DV 4* veld. Ook hier waren ze de snelste en hadden ze dus alweer blik, Echt een topprestatie voor de dames!!


 


Zondag was er ook een klein groepje Jeugdroeiers naar de 2de Junioren-competitie wedstrijd in Deventer, Daventria was dit jaar de gekozen vereniging om de  wedstrijd te organiseren, na het Rondje Froskepolle in Maart. De jeugdleden Annika Brouwer, Emma van der Haring, Gwen Hendrikman & Ids Oostmeijer hebben daar meegedaan in het Mix 15-18 gevorderde veld. Ze moesten door de dag heen 3 keer starten, als eerste moesten ze 900 meter afleggen in een 4+ met Didier op stuur. Na de 900 meter moesten ze gezamenlijk 500 meter op de Ergometer afleggen &  als laatste moesten ze nogmaals in de 4+ een Boord aan Boord race over 400 meter afleggen. 
Na de wedstrijd waren ze bij de prijsuitreiking nog niet als winnaar aan gekondigd, maar na een revisie is later nog bekend geworden dat ze op alle afstanden ze de snelste ploeg waren in het veld. Wel waren ze al de snelste ploeg van de dag (met correctiefactor), daarvoor hadden ze al een taart gewonnen.


 

Het was dus een geweldig weekend en we kunnen trots zijn op onze wedstrijdroeiers. 

Nieuws