Weer blik voor Wetterwille jeugd


Afgelopen zaterdag hebben 2 ploegen weer wedstrijden geroeid, de studenten waren actief op de Bosbaan en de Jeugd was naar ARC in Assen. 

De studenten deden mee aan de Heineken Okeanos Competitie Tweekamp, in het Dames Onerv. 4+ veld deden Pina Koch, Dominique Does, Annemiek van Veen, Anouk Douwstra & stuur Wouter Kramer mee. De Tweekamp bestond uit een voorwedstrijd van 500 m en daarna een finale van 1000 m. 

In de voorwedstrijd zijn de dames knap 2de geworden achter Njord, hiermee hadden ze zich gekwalificeerd voor de A-finale. In de finale hadden ze na 500 meter alleen Proteus nog voor zich liggen, maar na een sterke tweede 500 kwamen ze als eerste over de finish. Hiermee hebben ze hun eerste blik binnen, erg knap na nog maar de tweede wedstijd voor Wetterwille. 

In Assen was afgelopen zaterdag alweer de laatste wedstrijd van de Juniorencompetitie Noordoost-Nederland, zoals gewoonlijk georganiseerd door ARC. Namens de jeugd gingen Emma van der Haring, Ids Oostmeijer, Giso van Essen, Annemoon Vaartjes & stuur Annika Brouwer naar de wedstrijd. 
Ze moesten over de dag heen meerdere keren starten, in een skiff, dubbeltwee en C4*, in een boord-aan-boord race tegen andere roeiers van het 15/18 mix Gevord. veld. Onze jeugd heeft goed geroeid, maar kon de Mix-ploeg van ARC over de dag niet verslaan. 

Ids Oostmeijer heeft in de skiff nog wel een individuele prestatie geleverd, hij was de snelste skiffeur van de dag en heeft daarmee blik gehaald. 

Nieuws