Verslag Rhein Marathon

Verslag Rhein Marathon
 
 
Op weg naar Dusseldorf .... omdat het daar altijd mooi weer is.... omdat de Rhein zo'n mooie rivier is en ... omdat we tenslotte stroom afwaarts gaan. Niet dat het weinig is .. 40 km .. maar het scheelt toch of je dat neer- of opwaarts moet doen.
Had wel wat voeten in aarde om met de vrienden van het "Rhein Freude" gilde deze wedstrijd te roeien, maar uiteindelijk dropen Martin, Jeroen, Maurits en Arjan af. Gewoon in gewone kleding,  de lederhosen  halen we er pas uit bij de Bierfesten.
De reis ging natuurlijk zeer voorspoedig, Ze hadden daar weer van alles fantastisch georganiseerd en Martin had alle zaken bijna goed geregeld.  en moderne gebouw zachter dan slaapplek maar de keuze tussen een grote zaal met drie en de drie rijen slapenden of een onderaards gewelf waarin ook nog fitness gedaan werd. matjes op de vloer slaapzak je erop en dan naar buiten pilsje drinken in de zon op de kant van de rivier.  kan er gegeten worden 2 jaar geleden was het gratis,  maar nu blijkbaar niet zo zaten we even later aan de Oberschenkel  of zoiets een bot, veel vlees en weinig zuurkool.  daarna begon Het Grote Zang festival voor dieren en Zweden die ook aanwezig waren  tot ruimschoots in de nacht. kwestie van wc-papier nat maken en in je oren proppen. voortreffelijk geslapen.
 de volgende ochtend was het vertrekken om 8:30 met de bus naar Leverkusen 40 kilometer verderop (natuurlijk want we moeten 40 kilometer stroomafwaarts naar Düsseldorf). Daar lag onze boot klaar en die moest nog gerepareerd worden. Onze stuur Guido was dat niet aanwezig maar met enig op met enige oproepen door de speaker is dat gelukt. Gelukkig was het een betere boot dan 2 jaar geleden. Toen was het een brede overnaadse boot met open dollen en houten riemen onder leiding van stuurman Uwe, met zijn regelmatig terugkerende commando “aufrollen”. Uwe roeide deze keer zelf.
Net als bij de Elfsteden marathon moesten boot geprepareerd worden, hetgeen ons dankzij onze bekwaamheden snel lukte. De boot in het water liggen is een hele operatie de rivier ligt 2030 meter lager moet daar dus heen gebracht worden. Als de boot in  water ligt is vasthouden gewenst, als je tenminste nog in een boot wilt stappen.
Op weg dus, een eerste tegenvaller, was de voortaf, die te lang was, wardoor het voetenboordje op de voorste stand moest en er geen rugzwaaij mogelijk was. Deze taak is gekweten door Arjan, die dus 40 km, ik zeg 40km, ge-Pimanov-t heeft. Het kan dus wel lezers. gewoon je rug in dezelfde houding houden ! en dat langdurig. Kost overigens wel wat concentratie.  Tweede tegenvaller was de afstand. Alles begint te piepen en te kraken, maar ja, gewoon doorgaan. De grootste golven zorgen voor afwisseling, maar breken ook hardhandig het ritme.
Om met Maurits te spreken “het roeien op de Rijn was cool, toen zwaar, toen verschrikkelijk en achteraf toch wel weer cool”. Jeroen zijn polsen stonden rechtop en Martin’s batterij moest ffzasrfnodig weer aan de lading. Mijn rug had enig strekwerk nodig.
Desalniettemin, prachtig weer en ook nog een - 1- één - ein boot ingehaald: goed gevoel.
 
Groeten, volgende keer met een ZeeVier
 
Martin, Jeroen, Maurits, Arjan