Lidmaatschap


Lid worden van LRV Wetterwille kan het hele jaar door. Je kunt je aanmelden voor een lidmaatschap via administratie@lrvwetterwille.nl

Open dagen
Tijdens de open dag kunnen ( aspirant) roeiers kennismaken met de vereniging. De open dag vindt plaats in april. Voor meer informatie over de open dag kun je contact opnemen met de commissaris roeien via roeien@lrvwetterwille.nl.

Beginnende roeiers
Voor, tijdens en na de open dag kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een aspirant lidmaatschap van 3 maanden. Gedurende deze 3 maanden wordt er  een instructieprogramma gevolgd waarbij de nadruk ligt op roeitechniek en op ontmoeting met andere beginnende roeiers. In deze periode wordt een tot twee keer per week instructie gevolgd. In de praktijk komt dit neer op 12 tot 14 lessen, afhankelijk van de mogelijkheden van de aspirant leden. De periode van 3 maanden wordt, afhankelijk van de vaardigheid van de aspirant leden, afgesloten met een Sc2 (scullen) en een St2 (sturen) examen.  Na drie maanden  gaat het aspirant lidmaatschap over in een lidmaatschap. Het aspirant lidmaatschap is een mogelijkheid tot kennismaking met de sport en de mensen. Het is geen ballotage. Wetterwille staat open voor iedereen. 

Al eerder geroeid?
Heb je al eerder geroeid bij een andere vereniging en ben je in het bezit van een diploma, dan kun je een afspraak maken met de examencommissie om voor te roeien. Neem voor meer informatie contact op met de commissaris roeien via roeien@lrvwetterwille.nl.

Jeugd
Ben je jonger dan 18 jaar en wil je gaan roeien, dan kun je je aanmelden bij jeugd@lrvwetterwille.nl. De jeugd roeit op woensdagmiddag en zondagochtend.

Algemeen
Vanaf het moment dat je lid bent, kun je op elk gewenst tijdstip gebruik maken van de boten waarvoor je een bevoegdheid hebt. Daarnaast kun je op elk moment van de dag beschikken over het krachthonk op de eerste etage van het verenigingsgebouw.

De meeste nieuwe leden vinden snel aansluiting bij een ploegje waarmee ze samen gaan roeien. Nieuwe leden die 'hun papiertje' al op zak hebben vinden snel een roeimaatje wanneer ze de wekelijkse roei-instuiven bezoeken (zaterdagmorgen om 9.30 uur en dinsdagavond om 18.30 uur) of zich aansluiten bij een toer- of wedstrijdploeg via de instructeurs of de roeicommissaris van Wetterwille.