Lidmaatschap


Lid worden van LRV Wetterwille kan het hele jaar door. Je kunt je aanmelden voor een lidmaatschap via een aanmeldingsformulier (zie onder kopje lid worden).
 

Open dagen

Tijdens de open dag kunnen (aspirant) roeiers kennismaken met de vereniging. De open dag vindt plaats eind maart, begin april. Voor meer informatie over de open dag kun je contact opnemen met de commissaris roeien via opleiding@lrvwetterwille.nl.

Voor, tijdens en uiterlijk 1 week na de open dag kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een aspirant lidmaatschap van 3 maanden voor beginnende roeiers. Gedurende deze 3 maanden wordt er een instructieprogramma gevolgd waarbij de nadruk ligt op roeitechniek en op ontmoeting met andere beginnende roeiers. In deze periode wordt een keer per week instructie gevolgd. In de praktijk komt dit neer op 12 tot 14 lessen, afhankelijk van de mogelijkheden van de aspirant leden. De periode van 3 maanden kan worden afgesloten met een SC1 examen (roeien met 2 riemen) en ST1 (stuurexamen). Hiermee mag je zelfstandig in wherry’s varen.
Daarna kun je nog eens 3 maanden instructie volgen voor het vervolgdiploma SC2 en ST2. Dit zijn diploma's voor het roeien en sturen in C-boten.
Voor roeiers die minimaal 1 jaar geroeid hebben is er de mogelijkheid om instructie te volgen in glad materiaal voor SC3 (basis skiffen en varen in een meermansboot) en SC4 (skiffen wedstrijdniveau).
 

Tijdstippen instructie

De instructie is van 1 april tot 1 oktober op de dinsdag- en donderdagavond van 19.00 to 20.30 uur. In de winterperiode vanaf 1 oktober tot 1 april is de instructie op zaterdag en soms bij voldoende belangstelling ook op een doordeweekse dag.
 

Al eerder geroeid?

Heb je al eerder geroeid bij een andere vereniging, dan kun je een afspraak maken met de examencommissie om voor te roeien. Neem voor meer informatie contact op met de commissaris opleiding: opleiding@lrvwetterwille.nl
 

Jeugd

Ben je jonger dan 18 jaar en wil je gaan roeien, dan kun je je aanmelden via het aanmeldingsformulier (zie kopje lid worden) bij jeugd@lrvwetterwille.nl. De jeugd roeit op woensdagmiddag en zondagochtend.
 

Algemeen

Vanaf het moment dat je lid bent, kun je via een digitaal afschrijfsysteem van de vereniging, op elk gewenst tijdstip gebruik maken van de boten, waarvoor je een bevoegdheid hebt. Daarnaast kun je op elk moment van de dag beschikken over het krachthonk op de eerste etage van het verenigingsgebouw.