Instructie


Roeien is een sport die de nodige oefening vereist. Zomaar in de boot stappen en wegroeien is er niet bij. Vandaar dat LRV Wetterwille een open dag organiseert voor mensen die met roeien kennis willen maken. Zij kunnen zich dan meteen inschrijven.voor een instructieprogramma. Dit instructieprogramma duurt 3 maanden, waarbij er wekelijks een of twee keer instructie is. In praktijk komt dit neer op 12 tot 14 lessen, afhankelijk van de mogelijkheden van de aspirant leden. De nadruk ligt op roeitechniek en op ontmoeting met andere beginnende roeiers. Ook komen de bijbehorende stuurcommando's en vaarregels aan de orde. De commando's en vaarregels zijn te vinden op onze website. Hier zien we vier beginnende roeiers met hun instructeur in het herfstzonnetje wegroeien.
De periode van 3 maanden  kan worden afgesloten met een SC1 (scullen=roeien met 2 riemen) examen en een ST1 (sturen) examen. Hiermee mag je zelfstandig in wherries varen.
Daarna kun je gaan oefenen voor de vervolgdiploma's SC2 en ST2. Met deze diploma's op zak kun je gaan roeien en sturen in de C-boten, op momenten dat het jou schikt.
Je kunt ook in een skiff leren roeien. Als je het skiffexamen hebt gehaald, mag je ook in gladde boten roeien.

Roeien is leuk en of je wedstrijden wilt gaan roeien of gewoon lekker recreatief wilt gaan roeien: alles is mogelijk. Kom dus kijken bij Wetterwille en stap in een boot! 

De instructie is van april t/m oktober op dinsdag- en op donderdagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur en het gehele jaar door op zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur.

Voor meer informatie of om je aan te melden voor instructie neem je contact op met de commissaris instructie via instructie@lrvwetterwille.nl