Instructie


Roeien is een sport die de nodige oefening vereist. Zomaar in de boot stappen en wegroeien is er niet bij. Vandaar dat LRV Wetterwille een open dag organiseert voor mensen die met roeien kennis willen maken. En zich kunnne inschrijven voor een instructieprogramma. Gedurende  3 maanden wordt er  een instructieprogramma gevolgd waarbij de nadruk ligt op roeitechniek en op ontmoeting met andere beginnende roeiers. In deze periode wordt een tot twee keer per week instructie gevolgd. Hier zien we vier beginnende roeiers met hun instructeur in het herfstzonnetje wegroeien.
In de praktijk komt dit neer op 12 tot 14 lessen, afhankelijk van de mogelijkheden van de aspirant leden.  Ook komen de bijbehorende stuurcommando's en vaarregels aan de orde. De commando's en vaarregels zijn te vinden op onze website.
De periode van 3 maanden wordt, afhankelijk van de vaardigheid van de aspirant leden, afgesloten met een Sc2 (scullen) en een ST2 (sturen) examen.
Met deze diploma's op zak kun je de Sc1,Sc2 -boten meenemen om te roeien op de momenten dat het jou schikt.. Je kunt ook in een skiff leren roeien. Als je het skiffexamen hebt gehaald, mag je ook in gladde boten roeien.

Roeien is leuk en of je wedstrijden wilt gaan roeien of gewoon lekker recreatief wilt gaan roeien: alles is mogelijk. Kom dus kijken bij Wetterwille en stap in een boot! 

De instructie is van april t/m oktober op dinsdag- en op donderdagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur en het gehele jaar door op zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur.

Voor meer informatie of om je aan te melden voor instructie neem je contact op met de commissaris roeien via roeien@lrvwetterwille.nl