Eeuwtocht Wetterwille: zon, zweten en eten……

 
Zaterdag 29 juni was het zover: met 4 c-4-en en leden van 4 verenigingen gingen 47 roeiers 4 etappes van de Eeuwtocht roeien, langs 4 Friese roeiverenigingen.
Een prachtige dag met veel zon, gastvrije roeiverenigingen die ons zéér ‘smakelijk’ ontvingen, enthousiaste roeiers, een mooie route, prima chauffeurs van de busjes en leuke ontmoetingen waren de ingrediënten voor een geslaagde dag!


 
De vroege etappe van Wetterwille naar de Geeuw in Sneek vertrok om 06:45 en kon nog in koelte worden afgelegd. Eén voor één schoven de Elzeline IV, de Deislieper, de Wetterwille (geheel belangeloos uitgeleend door Epsilon) en de Reiddomp langs het vlot in Sneek.
Opgekikkerd door koffie, thee, suikerbrood en fruit in overvloed konden de snelste boten niet wachten weer te vertrekken….. .  
 
Eenmaal in Heerenveen had de warmte al wat vat op deze snelle roeiers van Wetterwille die álle etappes wilden roeien. De heren van de eco-ploeg konden op de fiets nog wat meer wind voelen, afgewisseld met het roeien in de volle zon.

Compliment voor hun wisselende 2 gasten die steeds de volle 25 km roeiden!  Boot 3 volgde, maar waar was boot 4?  Boot 4 vond 100 km niet genoeg en maakte een ommetje. Hoe fijn het was 2 busjes op de weg te hebben, zodat de verse ploeg naar een andere wisselplek gebracht kon worden.


Aengwirden ontving iedereen met soep, pizza en heerlijk belegde broodjes en fruitbowl in een feestelijke partytent met vlaggetjes. Ook voor de verlate roeiers was genoeg te eten.
 
Op naar De Dragt waar de ‘alles-roeiers’ een wat langere pauze namen; de hitte kreeg vat op hen.

Gelukkig werden we ook dit keer weer goed verzorgd met eten en drinken.
Met de langzaamste boot van de etappe werd de truc busje-tegemoet-rijden nog eens uitgehaald. Met 3 vertrekkende boten in korte tijd, een weer wat koelere avondzon en met het zicht op een warme maaltijd kwamen alle boten binnen bij Wetterwille.
 


En steeds reden de 2 busjes van hier naar daar en soms weer terug. Steeds gevuld met de organisatie, vermoeide en soms fitte ploegen maar altijd enthousiast en ervaringen uitwisselend. Én iedereen blij met de enige echte Wetterwille-Eeuwtocht-Mok als aandenken aan deze dag.
 
Na een verkoelende duik of douche deden 40 leden van diverse roeiverenigingen zich tegoed aan een biertje, pasta en salade en praatten nog lang na over de afstand, de route, nieuwe waterwegen die ze hadden geroeid en verenigingen waar ze nog nooit waren geweest.
 


De Toercommissie bedankt alle Friese roeiverenigingen voor het mogelijk maken én meedoen aan deze Eeuwtocht! En natuurlijk alle deelnemende roeiers! Het was een mooie Eeuwdag!
 
 
Tekst en foto's: Toercommissie Wetterwille