Foto Harmen Westra, Ryptsjerker Vaart

Roeien is een sport zonder leeftijdsbeperkingen. Iedereen kan het, op zijn of haar eigen niveau, beoefenen. De jongste roeiers zijn rond de 10 en de oudste 80 jaar en soms nog wel ouder. Sommigen roeien puur voor de gezelligheid en maken korte tochtjes in en rond Leeuwarden. Anderen trainen frequenter en fanatieker om aan (langere) toertochten en wedstrijden mee te kunnen doen.

Vanuit de instructiegroep is het makkelijk om aansluiting te vinden bij een ploeg. Verder is de instuif ook een gezellig moment om steeds met verschillende mensen te roeien. De instuif is op maandagochtend om 10:30 uur en op zaterdagochtend om 9:30 uur, maar ook op andere wisselende momenten. Via Dorus van Hooff kun je je aanmelden voor de instuifplanner.

Voor verschillende categorieën worden er in het land tochten georganiseerd. LRV Wetterwille draagt zelf haar steentje bij door jaarlijks de Elfsteden Roeimarathon te organiseren.

Hou de nieuwsberichten op de site in de gaten voor informatie over toertochten die Wetterwille organiseert. De meeste tochten zijn geschikt voor elk niveau.
 

Doe mee aan een toertocht

De toercommissie van Wetterwille organseert regelmatig tochten voor de leden.
Wetterwille Toeragenda 2019

 


Friese toerkalender


De toercommissies van alle Friese roeiverenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en een Friese toerkalender opgesteld!
Het idee: iedere vereniging stelt een tocht open voor leden van de andere verenigingen. Op deze manier is een kalender 2019 gemaakt met leuke en bijzondere tochten. Wetterwille doet mee met de eeuwtocht op 29 juni.

 

Roeien buiten Friesland

Op de site van Toer vind je een verzameling toertochten en marathons in binnen- en buitenland.
Ook leden van Wetterwille organiseren soms zelf leuke tochten in het buitenland. Lees bijvoorbeeld:
Verslag Iers avontuur